Az Alapítványról

A Kópházi Szent Márton Ház Alapítvány 2020. augusztusában alakult.
Az Alapítvány azzal az elhatározással jött létre, hogy a településen élő rászoruló családokat, időseket támogassa. Az Alapítvány kuratóriuma szeretettel és nagy elhivatottsággal fogott bele a közös munkába.

Az Alapítvány célja, hogy munkájának köszönhetően Kópháza közösségének szerves részévé váljon. 2020. és 2021. decemberében több, mint 100 család és egyedül álló idős rászoruló karácsonyát tudta a támogatásával segíteni.
2021.-ben csatlakozott a kópházi önkormányzat kezdeményezéséhez és hozzájárult a horvátországi földrengésben jelentős károkat szenvedett, gorani Ivan Goran Kovacsics Általános Iskola újjáépítéséhez.

Az Alapítvány egyik legfőbb célkitűzése, hogy az idős beteg emberek életminőségét, életkörülményeit, önálló életvitelét javítsa, gyógyulási lehetőségeiket elősegítse, magányukat enyhítse. Az Alapítvány kiemelt feladatának tekinti, hogy az időskorúak nappali ellátását, tartós bentlakásos elhelyezését, ápolását, napközbeni foglalkoztatását, egy családias légkört biztosító korszerű otthonban valósíthassa meg.

Az Alapítvány további missziója, hogy olyan betegek részére is elhelyezési lehetőséget teremtsen, akik már 24 órás gondoskodást, ápolást igényelnek. Ahol a gyógyíthatatlan betegeknek méltóságteljes életet biztosítson, egy békés, megértő és támogató környezetben az utolsó pillanatig, a hozzátartozókat pedig segítse a betegség és a gyász terheinek viselésében.

Ha bármi kérdése lenne

LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA

Elérhetőségeink:


9495 Kópháza, Vasút utca 53.
Magyarország

Telefon: +36 30 236 1144

Email: info@szmhk.hu

Hétfő-Péntek: 08.00 - 16.00